Staalstralen

Bescherm staal tegen roest

Uw stalen producten gaan veel langer mee als u roest laat verwijderen en het staal laat behandelen. Straalbedrijf van Rijn in Utrecht verwijdert roest van auto-onderdelen, fietsframes, hekwerken en andere stalen constructies. Geef uw stalen producten een langer leven!

De voordelen van staalstralen

Stralen is een heel effectieve manier van roest verwijderen. Schurende korreltjes worden met hoge druk op het staal geblazen. Zo wordt de roest tot diep in de poriën van het staal verwijderd.

Na het stralen wordt de oppervlakte behandeld met poedercoating. Daarmee is het roestprobleem voor lange tijd uit de wereld geholpen.

Dankzij staalstralen gaat uw staal veel langer mee. Onderdelen hoeven dus minder vaak vervangen te worden en uw staal is met een poedercoating langer beschermd tegen roest. Het staalstralen van stalen onderdelen is veel goedkoper dan vervangen.

Staalstralen

Wat kunnen wij staalstralen

Stralen is een mechanische oppervlaktebehandeling. We behandelen dus al het zichtbare stalen plaatwerk. Met staalstralen verwijderen we roest van fietsen, auto’s, hekwerken, stalen constructies en plaatwerk.

Het stralen van bijvoorbeeld felsnaden, stralen tussen dubbele platen of achter verstevigingen is helaas niet mogelijk.

Soorten straalgrit

Straalgrit is het straalmiddel dat wordt gebruikt om oppervlakten te behandelen. Sinds begin 2014 werkt Straalbedrijf van Rijn met RVS straalgrit van hoogwaardige kwaliteit. De voordelen van RVS straalgrit zijn:

  • kan meermalig gebruikt worden
    Geeft geen reststof tijdens het stralen, dus helder zicht in de straalhal
  • Geeft nagenoeg geen stof op het product dus veel sneller en nauwkeuriger afgeblazen

RVS straalgrit zorgt voor een betere roestverwijdering en een betere hechting voor de poedercoating. 

Straalnorm

Het staal wordt gestraald tot Sa 2,5. Dat is een Zweedse straalnorm die wij hanteren om u altijd optimale reinheid van het staaloppervlak te garanderen.

Er blijft geen roest, walshuid of andere verontreiniging op het staaloppervlak achter.

Poedercoaten

Na het stralen is uw staal kwetsbaar en moet het van een beschermende coating voorzien worden. Poedercoating, oftewel het moffelen van metaal, beschermt het staal tegen roest. Daarnaast is poedercoating de ideale manier om uw metaal in elke kleur te kleuren.

De coating kan toegepast worden op blank staal, verzinkt staal en aluminium. Door middel van een elektrostatisch proces wordt de poedercoating aangebracht. Het negatief geladen poeder wordt daarbij aangetrokken door het geaarde materiaal.

Meer over poedercoating.